CooperS650 zeilboot

De CooperS650 is bijzonder. Dit omdat de combinatie van een snelle 6.5 meter zeilboot met zitcomfort voor 6 volwassenen nog niet eerder op de markt gebracht is. Het geheel heeft een StudioCooper design meegekregen waardoor het helemaal in de Cooper stijl past.

Deze daysailer is gebaseerd op een heel snel ontwerp van VpLp design uit Frankrijk (mini transat). Met een ophaalbare loden bulb-kiel is de diepgang variabel tussen 75cm en 145cm. Dit systeem is geheel geïntegreerd in de kuip waardoor het eenvoudig is de diepgang aan de passen. Door de twee roerbladen kan de CooperS650 droogvallen door op de twee roeren en de kiel te staan. Dit geldt eveneens voor op de kant zetten. Door de brede rompvorm is de zeilboot zeer stabiel maar dit geeft eveneens de kick van het planeren op ruimere koersen.
Qua bouwtechniek is de CooperS650 ook zeer vooruitstrevend; een vacuüm gebouwde vinylester romp voor licht gewicht en stijfheid. De dwarsbomen zijn uitgevoerd in carbon voor sterkte, stijfheid en natuurlijk de looks.

De CooperS650 zeilboot standaard uitrusting

Standaard worden het doorgelatte grootzeil, de genua en een gennaker meegeleverd van Doyle Sails. Hierin kan ook nog gekozen worden voor pentex of carbon zeilen. Omdat er geen achterstag gebruikt word maar de Seldén mast brede zalingen heeft kan het grootzeil flink uitgebouwd zijn voor veel power. De uitschuifbare carbon gennaker boom is ideaal voor het eenvoudig op- en aftuigen van de rolgennaker en al het dekbeslag is van Ronstan. De voorstuwing gebeurd door een electrische of benzine motor in een afsluitbare “flush-hull” bun.

Bij de CooperS650 zeilboot zijn vele keuzes mogelijk; o.a. een teakdek, een teakhouten kuipvloer, kleur van romp, carbon mast, etc. Kijk hiervoor op de optie pagina. Natuurlijk heeft de boot een CE keurmerk en geven we 2 jaar garantie.
U bevindt zich in: cooperS650